Over ons

Onze trainer is Eerde van Leeuwen. Eerde is een gepassioneerde trainer die al een geruime tijd schaatst. 

Eerde van Leeuwen
Waarom is ijsdansen zo leuk? De combinatie van schaatsen en muziek, techniek en snelheid, dansen en ontspanning. De liefde voor het schaatsen kregen wij mee van onze ouders bij het jeugdschaatsen. Daarna schaatsten we jarenlang bij de Nederlandse IJsdansclub. Van 1988 t/m 1992 waren mijn zus Joanne en ik Nederlands kampioen.  Nog altijd beleven we veel plezier aan het ijsdansen door zelf te trainen en met lesgeven aan jeugd en volwassenen.

Eerde van Leeuwen

 

Het bestuur van de Nederlandse IJsdansclub bestaat uit drie leden: Jacqueline Mulder (voorzitter), Onno Visser (secretaris en penningmeester) en Wil Visser-Schot (technisch commissaris).

Jacqueline Mulder
Jacqueline Mulder is inmiddels al meer dan 10 jaar als voorzitter betrokken bij NIJC. Zij maakt daarbij zeer dankbaar gebruik van de grote inzet, kennis en kunde van zowel Onno als Wil. Jacqueline is op haar 14e begonnen met kunstrijden op recreatief niveau en is 20 jaar later overgestapt op ijsdansen bij de NIJC. Bij de NIJC heeft ze met plezier ervaren wat de technische verschillen zijn tussen dansen op het ijs op de maat van dansmuziek en het rijden van een programma voor kunstrijden. Haar motto is om met een leuke, gezellige groep ijsdansles te krijgen van een goede en enthousiaste trainer die oefeningen en dansen voor beginnende en gevorderde rijders kan geven.

Jacqueline Mulder

 

Onno Visser
Onno Visser is zowel secretaris als penningmeester van de NIJC en vervult deze functie al meer dan 10 jaar. Van huis uit is hij accountant en het penningmeesterschap is hem dan ook op het lijf geschreven. Als penningmeester stelt hij de jaarstukken van de NIJC samen, regelt hij betalingen en de ontvangst van contributies van de leden. Als secretaris verzorgt hij de correspondentie van de club. Daarnaast onderhoudt hij contacten met bepaalde organisaties, zoals het Gewest van de KNSB Zuid-Holland en de KNSB zelf. Onno is jarenlang lid geweest van het Algemeen Bestuur van het Gewest en voorzitter van de Gewestelijk Technische commissie (GTC) Kunstrijden in het Gewest Zuid-Holland.

 

Onno Visser

 

Wil Visser-Schot
Onno’s echtgenote Wil Visser-Schot is de technisch commissaris van de NIJC. Als technisch commissaris gaat ze samen met de trainer over de invulling van de trainingen op donderdagavond. Daarnaast neemt Wil de les over als de trainer een keer geen les kan geven. Vanwege de vele cursussen die Wil op ijsdansgebied heeft gevolgd, beschikt ze over heel veel kennis van ijsdansen. Wil is bijna even lang lid van de NIJC als de NIJC oud is (inmiddels al meer dan 50 jaar). Toen ijsdansen in Nederland nog als wedstrijdsport werd beoefend, heeft ze bij de Nederlandse kampioenschappen samen met Feike Neef een tweede plaats behaald. Daarnaast ken je Wil misschien van het SBS programma “Sterren dansen op het ijs”, waar ze meerdere jaren jurylid is geweest.

Wil Visser-Schot

 

 

 

Meldingen

De leden van de NIJC wensen je fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar vol schaatsplezier!
We hebben een nieuwe flyer! Kijk onder praktische informatie > proefles.
Het schaatsseizoen is weer van start gegaan!