Over ons

Onze trainster is Jill Bakker. Voormalig Nederlands Kampioen IJsdansen Junioren samen met haar partner Jan Hübner.

Jill Bakker
IJsdansen heeft een speciale plek in mijn hart. Gedurende mijn tijd in Amerika ben ik door mijn trainsters geïntroduceerd in de sport. In eerste instantie was het bedoeld om mijn techniek bij te schaven voor het solorijden. Maar al snel kwam ik erachter dat ik het dansen véél leuker vond. Samen met mijn partner Jan Hübner trainde ik in Berlijn, reisden we de wereld over voor trainingen en wedstrijden. Een fantastische ervaring. Mijn liefde voor ijsdansen geef ik graag door. De speciale techniek en de beheersing van de schaats fascineren mij nog steeds. Daarbij komt natuurlijk nog de expressie en muziek. In mijn lessen combineer ik graag skating skills met creativiteit. Zo maken we van iets "saais" toch een leuke les!

Jill Bakker

 

Het bestuur van de Nederlandse IJsdansclub bestaat uit drie leden: Jacqueline Mulder (voorzitter), Onno Visser (secretaris en penningmeester) en Wil Visser-Schot (technisch commissaris).

Jacqueline Mulder
Jacqueline Mulder is inmiddels al meer dan 10 jaar als voorzitter betrokken bij NIJC. Zij maakt daarbij zeer dankbaar gebruik van de grote inzet, kennis en kunde van zowel Onno als Wil. Jacqueline is op haar 14e begonnen met kunstrijden op recreatief niveau en is 20 jaar later overgestapt op ijsdansen bij de NIJC. Bij de NIJC heeft ze met plezier ervaren wat de technische verschillen zijn tussen dansen op het ijs op de maat van dansmuziek en het rijden van een programma voor kunstrijden. Haar motto is om met een leuke, gezellige groep ijsdansles te krijgen van een goede en enthousiaste trainer die oefeningen en dansen voor beginnende en gevorderde rijders kan geven.

Jacqueline Mulder

 

Onno Visser
Onno Visser is zowel secretaris als penningmeester van de NIJC en vervult deze functie al meer dan 10 jaar. Van huis uit is hij accountant en het penningmeesterschap is hem dan ook op het lijf geschreven. Als penningmeester stelt hij de jaarstukken van de NIJC samen, regelt hij betalingen en de ontvangst van contributies van de leden. Als secretaris verzorgt hij de correspondentie van de club. Daarnaast onderhoudt hij contacten met bepaalde organisaties, zoals het Gewest van de KNSB Zuid-Holland en de KNSB zelf. Onno is jarenlang lid geweest van het Algemeen Bestuur van het Gewest en voorzitter van de Gewestelijk Technische commissie (GTC) Kunstrijden in het Gewest Zuid-Holland.

 

Onno Visser

 

Wil Visser-Schot
Onno’s echtgenote Wil Visser-Schot is de technisch commissaris van de NIJC. Als technisch commissaris gaat ze samen met de trainer over de invulling van de trainingen op donderdagavond. Daarnaast neemt Wil de les over als de trainer een keer geen les kan geven. Vanwege de vele cursussen die Wil op ijsdansgebied heeft gevolgd, beschikt ze over heel veel kennis van ijsdansen. Wil is bijna even lang lid van de NIJC als de NIJC oud is (inmiddels al meer dan 50 jaar). Toen ijsdansen in Nederland nog als wedstrijdsport werd beoefend, heeft ze bij de Nederlandse kampioenschappen samen met Feike Neef een tweede plaats behaald. Daarnaast ken je Wil misschien van het SBS programma “Sterren dansen op het ijs”, waar ze meerdere jaren jurylid is geweest.

Wil Visser-Schot

 

 

 

Meldingen

Zin om lekker te schaatsen? Het schaatsseizoen is begonnen en je bent van harte welkom!
We hebben een nieuwe flyer, kijk onder praktische informatie > proefles.